Dobrodošli u svet energetike

Proizvodnja

Još od osnivanja firme, proizvodili smo elektro ormane za potrebe naših gradilišta. Kako se naša firma razvijala i zahtevi tržišta postajali kompleksniji uvideli smo da šemirnicu i proizvodnju ormana treba tretirati kao nezavisnu celinu koja danas ostvaruje značajan udeo u prometu naše firme. U poslednjih pet godina uložena su značajna sredstva. Kupljena je najsavremenija oprema i izgrađen novi objekat, čime je povećan kvalitet i kapacitet proizvodnje. Sa ponosom se možemo pohvaliti da su naši razvodni ormani ugrađeni u najzahtevnijim industrijskim i poslovnim objektima širom sveta. Od 2017. godine smo licencirani partneri kompanije EATON za proizvodnju tipski testiranih niskonaponskih postrojenja xENERGY.

Tipski testirana postrojenja xENERGY i drugi niskonaponski razvodni omrani

Od 2017. godine firma ELEKTROMONT-ILT d.o.o. je postala licencirani partner kompanije EATON, jedne od najvećih svetskih kompanija u oblasti elektroenergetike, za proizvodnju tipski testiranih niskonaponskih postrojenja xENERGY do 6300A. Niskonaponski blokovi su modularnog tipa i pogodni su za sva dalja proširenja u skladu sa Vašim potrebama. Kompletna postrojenja se proizvode i ispituju u skladu sa IEC/EN 61439-1 i IEC/EN 61439-2 standardima.

Pored xENERGY postrojenja, možemo Vam ponuditi niskonaponske ormane drugih proizvođača, sve u skladu sa Vašim zahtevima.

Ormani automatike i elektromotornog pogona

Ormani automatike koriste se za potrebe upravljačkih i nadzornih sistema koji Vaše poslovne procese automatizuju i daju Vam informacije o statusima rada Vaše opreme i uređaja. Daljinski možete kontrolisati Vaše sisteme i dobijati informacije o njihovoj funkcionalnosti, a pored toga možete postići velike uštede energije i podići energetsku efikasnost Vaših objekata na viši nivo. Iskusni tim inženjera firme ELEKTROMONT-ILT d.o.o. uvek Vam može biti na usluzi da Vam predloži najefikasnije rešenje od ideje do kompletnog puštanja sistema u rad..

Ormani za kompenzaciju reaktivne energije

U saradnji sa sektorom ispitivanja i održavanja možemo odraditi analizu Vaše mreže, napraviti najoptimalnije rešenje, proizvesti ormane i pustiti u rad kompletno postrojenje za kompenzaciju reaktivne energije. Naše dugogodišnje iskustvo na ovim projektima, garantuje brz povraćaj investicije i dugoročne uštede električne energije.

Testiranje

Testiranje svih naših ormana se vrši prema prepurukama i pravilima standarda IEC 61439-1-2. Svako testiranje se sprovodi u više segmenata:

  1. Ispitivanje mernim instrumentom GOSSEN METERWATT PROFITEST Prime AC;
  2. Vizuelna i mehanička provera;
  3. Funkcionalno ispitivanje prema jednopolnim i tropolnim šemama ormana.

Nakon izvršenog testiranja izdaje se ispitni list kao garancija tehničke i funkcionalne ispravnosti proizvoda.